Három az egyben
A tunkik eredeti funkciója a szendvicskrém és mártogatós volt, de hamar rájöttünk, hogy főzőszósznak is nagyon jók. Erre akkor derült fény, amikor nem volt időnk főzni és gyorsan kellett valami finom és egészséges meleg étel, amit beilleszthettünk a diétánkba.
Sokszor a hétköznapi rohanásban arra már nem marad lehetőségünk, hogy a diétánknak megfelelő ételt válasszunk. Ilyenkor gyakran elcsábulunk egy fehér lisztes szendvicsre egy kávézóban, egy hozzáadott cukros nasira vagy egy olajos egytálételre.
Ezt felismerve kezdtünk el főzni a tunkikkal. Ha elkészítesz egy gyors és egészséges köretet - legyen az kuszkusz, bulgur, quinoa vagy egy teljeskiőrlésű tészta -, más dolgod nem marad, csak rázuttyantani egy üveg tunkit. Nagyon finom sült vagy pirított zöldségekkel, de 5 perc alatt készíthetsz krémlevest is belőle, ha felöntöd növényi tejjel vagy akár vízzel.
Az ötletek és lehetőségek tárháza végtelen, a receptekre kattintva inspirálódhatsz te is.
Jó étvágyat!