Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Levesek

ÉDESBURGONYAKRÉM-LEVES


Elkészítési idő: 5 perc

A leges legegyszerűbb leves: egy üveg sült paprikás édesburgonyakrémes tunkit bele kanalaztam egy kis lábasba, ehhez 2dl növényi tejet öntöttem, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tetejére ha épp van otthon, akkor friss fűszernövényt teszünk (pl.: petrezselyem). Ha tartalmasabb ételre vágysz, akkor főzhetsz bele rizstésztát vagy más levesbetétet, amit kívánsz.

"MINDENTBELE" ÉDESBURGONYAKRÉM-LEVES


Elkészítési idő: 20 perc 

Ez az a leves, amikor kisöpröd a hűtődből fonnyadt zöldségeket :)

Nekem legutóbb a következők kerültek bele: egy kis fej hagyma, kis zellergumó, répa, kápia paprika, burgonya és egy üveg édesburgonyás tunki. Ezeket vízben puhára főztem, hozzá kedvenc fűszereimet adtam: gyömbér, koriander, szerecsendió, római kömény. Adtam hozzá 3 dcl növényi tejet is. Mikor puhultak a zöldségek, összeturmixoltam botmixerrel az egészet, ha túl sűrű, akkor lehet még hozzá adni folyadékot (vizet vagy növényi tejet). 

 

 

 

VÖRÖSLENCSÉS ÉDESBURGONYAKRÉM-LEVES


Elkészítési idő: 15 perc

Egy kis fej vöröshagymát kockára vágok és beteszem egy lábasba, amibe öntök egy pici vizet és ezen elkezdem párolni, majd adok hozzá egy gerezd fokhagymát is apróra vágva. Meghintem kedvenc indiai fűszereimmel: garam masala, curry. Kb 100 gramm vöröslencsét adok hozzá és a fűszeres hagymával kevergetem a pici vízen, amit alá tettem. Mikor a hagyma már kissé üveges, hozzá adok egy üveg sült paprikás édesburgonyás tunkit, és amint rottyan egyet, felöntöm 2 dl növényi tejjel és 1 dl vízzel. Megvárom, hogy rotyogjon és megfőjenek a vöröslencse-szemek. Amikor már puha, összeturmixolom botmixerrel az egészet, hogy krémleves állaga legyen. Ha túl sűrű, akkor öntök még hozzá vizet vagy növényi tejet, és ízlés szerint sózom. Tálaláskor lehet hozzá tenni magvakat (mogyorót, lenmagot, szezámmagot), vagy gazdagíthatjuk az általunk kedvelt levesbetéttel (tészta, kruton). A tetejére szórhatunk friss fűszernövényt, ha van otthon (koriander, petrezselyem). Nyáron koktélparadicsomot szoktam pirítani a tetejére, de ez már csak a hab a tortán, ezek nélkül önmagában is nagyon finom és egészséges.

 

Még több receptért katt ide és ha te is alkottál valami finomat, küldd el nekünk!

 

Jó étvágyat!


 

Az oldal tetejére