Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Főételek

TÉSZTA A MEXIKÓIVAL

Elkészítési idő: 15 perc

Két adag gluténmentes Éden Prémium tésztát megfőzök, majd jól odapirítom egy üveg Mexikói tunkival és napraforgómaggal, adok hozzá egy pici vizet, ha túl száraznak érzem. A végén meghintem sörélesztőpehellyel és friss petrezselyemmel.

 

 

 

 

ZÖLDSÉGES TÉSZTA JOKER SZÓSSZAL


Egy kedves barátnőm által készített zöldséges tészta 
Joker szószunkkal.

Serpenyőben kevés olajat hevítettem, beledobáltam mindenféle random zöldséget, amit a hűtőben találtam, ami most éppen hagyma, cukkini, brokkoli és kápia paprika volt. Annyira pirítottam meg a zöldségeket, hogy még kicsit roppanósak maradjanak. Ráborítottam a penne tésztát és egy jó nagy adag Jokert, majd kicsit hagytam együtt is sisteregni őket, hogy összeérjenek az ízek. Sörélesztőpehellyel szórtam meg és friss salátával tálaltam.

 

ZÖLD BRASSÓI

Elkészítési idő: 15 perc

Mindig mondják, hogy sok zöld színű zöldséget kell enni :) Diétámat tartva ismét valami nagyon gyors megoldásra vágytam és szerettem volna a sok zöldnek is megfelelni, így a következőre jutottam. Két marék kelbimbót és két nagy marék zöldbabot (fagyasztott), 1 doboz Aldis vegán "pulled chunks" névre hallgató "kamuhúst" tettem egy tepsibe. A sütőt közben 180 fokra melegítettem és ezt így együtt egyszerűen betettem, és kb. 15 perc alatt össze is sült (de ez sütő függő is). Aztán nyakon öntöttem egy fél üveg Joker tunkival (természetesen a jalapeno paprikás verzióval, mert az a kedvenc). Nagyon finom lett!

 

 

SALSÁS TÉSZTA 


Elkészítési idő: 10 perc

Megfőzök két adag Éden Prémium tésztát, és amikor kész még melegen összekeverem egy üveg chilis téli salsával.

Tetejére friss fűszernövényt szórok (bazsalikom vagy petrezselyem) és teszek rá egy evőkanál sörélesztőpelyhet. Ha épp van kedvem és van otthon, akkor szórok még rá olívabogyót apróra vágva.

 

 

 

 

TÉSZTA JOKERREL


Elkészítési idő: 15 perc 

Két adag gluténmentes Éden Prémium tésztát megfőzök, majd átforgatom még melegen egy üveg Joker tunkival és pirított lenmaggal, a végén- meghintem friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal, de ha nincs otthon ilyesmi, akkor kihagyható. Ha szeretitek, akkor a tetejére még egy kis extra kapribogyó is szórható.

 

VEGÁN HAMBURGER TUNKIKKAL 


Elkészítési idő: 25 perc 

Magyaros vagy BBQ Édes Prémium fasírkeveréket hamburgerhús formájúra lapítok. Serpenyőben vagy sütőben megsütöm és a buciba téve gazdagon megöntözöm Téli salsával és a jalapeno paprikás Joker tunkival. Ízlés szerint mehet bele: savanyú uborka, saláta, hagyma, paradicsom-karika.

 

SÜLT ZÖLDSÉGEK JOKERREL


Elkészítési idő: 20 perc

Ízlés szerint zöldségeket feldarabolok és a sütőbe teszem, ahol 180 fokon 20 percig sütöm. Nálam most épp vöröshagyma, fokhagyma, brokkoli, répa, tv paprika és az Aldiban kapható vegán "nuggets" jellegű "kamuhús". 

Miután megsült, tányérra szedem és ráöntöttem 3 nagy evőkanál Joker tunkit.

 

 

LASKAGOMBÁS, TÉLI SALSÁS SPAGETTI 

Elkészítési idő: 15 perc

Igazi kedvenc a laskagombás, téli salsás, vörösboros spagetti. Ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető, ami még vonzóbbá teszi. 2-3 főre a következő a recept: veszel egy doboz laskagombát (300 g van egy dobozban a Lidlben), amit közepes falatokra vágsz, felaprítasz egy fej vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, egy nagyobb répát, megszóród egy kis oregánóval, egy kis nyírfacukorral (agave szirup és juhar szirup is tökéletes) és ezt mind elkezded pirítani. Amikor már javából sistereg, megkínálod egy üveg téli salsás tunkival és egy deci száraz vörösborral, meg persze sóval és borrsal is. Én imádom a csípőset és az intenzív ízeket, ezért adok hozzá chilit is. Ha sajnálod felhasználni az egész üveg téli salsádat és szeretnél megtartani belőle az esti filmnézős tunkizáshoz is, akkor elég bele egy fél üveg, és adhatsz még a szószhoz egy kis sűrített paradicsomot vagy paradicsom-pasztát. A tetejére hintettem sörélesztőpelyhet (imádom) és egy kis friss petrezselymet. 

TÉLI SALSÁS CANNELLONI 

Elkészítési idő: 15 perc 

Tökéletes, ha kevés időd van főzni. Fogj egy teljes kiőrlésű cannellonit, majd a téli salsát keverd össze kukoricával. Töltsd meg és a tetejére szórj Violife vegán füstölt sajtot.

Lefedve 40 perc alatt megsül és eszméletlenül finom!

 

 

 

KRISTÓF VILLÁMGYORS VACSORÁJA 

Elkészítési idő: 15 perc 

A tökéletes tunki vacsora a naplementében, amit drága barátunk, Steiner Kristóf készített még gyorsan búcsúzóul az egyik utazása előtt. A tányéron a következők láthatók: magyaros fűszerezésű szejtán, ami téli salsával lett pár perc alatt összesütve egy serpenyőben. Csicseriborsó sült paprikás édesburgonyás tunkival összekeverve és egy kis újhagymával megspékelve. Mellette madársaláta és koktélparadicsom, uborka indiai vöröslencsével és tökmaggal keverve. Fantasztikus! 

 

 

MAUTNER ZSÓFI LEVESE

Elkészítési idő: 5 perc 

Nagy megtiszteltetés érte az édesburgonyás tunkit, amikor a csodálatos Mautner Zsófi főzött vele, amit fel is töltött a Chili & Vanília oldalára az alábbi cuki szöveggel és persze recepttel. Hatalmas puszi és köszönet érte Zsófinak!

"Remélem nem követtem el szentségtörést, de vészhelyzet volt és az édesburgonyakrémedből csípős, kókusztejes leves lett. Kevés olajon megfuttattam vörös currypasztát, rázutty az édesburgonyakrém, felöntöttem kb 2dl fórró vízzel es kb.1,5dl kókusztejjel. Közben beáztattam rizstésztát. Igy lett 5 perc alatt zseniális csípős kókusztejes leves. Ebből 6dl, azaz 2 tányérnyi lett."

 

 

ÉDESBURGONYÁS TUNKI WOK

Elkészítési idő: 10 perc 

Amikor előáll az a helyzet, hogy 10 perc alatt kell csinálnom vacsorát, ami megfelel a diétámnak, tehát "mindenmentes"... 

Így történt hát, hogy wokba dobtam, amit a hűtőben találtam: lilahagyma, fokhagyma, lilakáposzta, csicseriborsó, fűszerek: egy kis curry és garam masala. Majd megbolondítottam egy kis chillivel és sült paprikás édesburgonyás tunkival, amit 2 dl rizstejjel hígítottam. A végeredmény isteni lett és tényleg csak 10 perc volt.

 

 

Még több receptért katt ide és ha te is alkottál valami finomat, küldd el nekünk!

 

Jó étvágyat!

Az oldal tetejére