Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Társadalmi felelősségvállalás

Mivel Kinga kiábrándult szerkesztőként érkezett a tévés világból, egyet biztosan elhatározott: ha valami új dologba fog, annak 100%-ig önazonosnak és tisztán jónak kell lennie - kompromisszumok nélkül. Már gyerekkora óta fontos volt számára, hogy önkénteskedjen, nagyon szeretett fogyatékos emberekkel időt tölteni. Aztán jött az isteni szikra, hogy a tunkival munkalehetőséget adhatna olyan megváltozott munkaképességű embereknek, akik nehezen kapnak lehetőséget a mai világban. Így felkereste a Salva Vita Alapítványt, akik már több mint 20 éve foglalkoznak a témával, és közösen egy olyan alkotóházat hoztak létre, amiben többek között a tunki-tunki manufaktúra is helyet kap.

 

 

A ház neve Szeglet Közösségi Tér és Kávézó, ahol az alapítvány Kingával és a tunkival együtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a fejlődésük ütemével egyre több megváltozott munkaképességű kollégát tudjanak majd alkalmazni, ezzel egy szerető és védett munkakörnyezetet biztosítva nekik. 

 

Legnagyobb örömünkre a tunki-tunki 2020-ban megkapta a Segítő Vásárlás védjegyet. A másik fontos szempont és alapelv a tunkik gyártása során, hogy környezetkímélő és kegyetlenségmentes legyen. Ez azt jelenti, hogy kizárólag vegán termékek készülhetnek, hogy a tunkik miatt egy élőlénynek se kelljen szenvednie vagy meghalnia. Napjaink egyik legkörnyezetszennyezőbb tevékenysége az nagyüzemi állattartás, így manapság a vegán élelmiszerek környezetvédelmi jelentősége is hatalmas.

 

 

Mindezek mellett az üvegeket visszaváltjuk és kreatív dizájntárgyakká varázsoljuk őket profi dekoros barátunk segítségével. De arra is volt már példa, hogy óvodának ajándékoztuk őket, és a gyerekek készítettek belőle ajándékot a szüleiknek. 

 

Rendezvényekre is kizárólag lebomló tálakkal, evőeszközökkel települünk ki - egyik nagy kedvenc az ehető tányér, amin a tunkikat kínáljunk catering szolgáltatásunk keretein belül.

 

Az oldal tetejére