Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tunki-tunki sztori

 

 

A márkát Wertheimer Kinga álmodta meg nem is olyan rég, és ezzel egy igazi kaland vette kezdetét. Kinga 12 évig volt tévés szerkesztő, amit már nagyon utált, mert a kezdeti csodás Viva TV-s évek után hamar rájött, hogy az igazi kereskedelmi tévézés tele van hazugsággal, amivel egyáltalán nem tudott azonosulni. Hamarosan súlyos, négyes típusú endometriózist állapítottak meg nála, amit azonnal műtét követett. Ennek hatására megszületett a döntés: nem megy vissza a tévés világba.

Az endometriózis a tudomány jelen állása szerint egy gyógyíthatatlan krónikus nőgyógyászati betegség, amit viszont biztosan tudnak róla, hogy az életmódváltás, az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás rengeteget segít.

 

Mikor Kinga belevágott az étkezése és élete megreformálásába, még nem igazán tudott főzni, viszont imádott nagyokat enni. Kedvence a reggelizés volt, amikor jól megkente a pirítóst sajtkrémmel, illetve az esti filmnézős nassolás, amikor tortilla chipset mártogatott a csípős salsa szószba. Rá kellett jönnie, hogy az endometriózis diéta mellett erre nem igazán lesz lehetősége többé, kiderült, hogy rengeteg imádott ételről és hozzávalóról kell lemondania. Aztán jött a második nagy sokk, amikor azt tapasztalta, hogy a boltokban nincsenek valóban mindenmentes alternatívák - vagy szójával,  cukorral, édesítőszerrel, kókuszolajjal vagy pálmazsírral van tele minden.

 

Ekkor jött képbe Kinga legjobb barátja, a csodálatos Steiner Kristóf, akit még a Vivából ismert, de Kristóf ekkor már javában vegán gasztrohős volt. Ő volt az, aki megmutatta, mit jelent a kreatív főzés, hogy minden helyettesíthető mindennel, és hogyan tekinthet Kinga úgy erre a helyzetre, mint egy kreatív kihívásra, egy lehetőségre, hogy valami újat alkosson. Kristóf olyan fantasztikus könnyedséggel főz, mindig rögtönözve, az érzékeire hagyatkozva, hogy ez tökéletes inspiráció volt Kinga számára. Aztán egyik nap elkísérte Kristófot egy cuki kis termelői piacra, a Pancs gasztroplaccra, ahol rögtön jött az érzés - itt szeretne egészséges mártogatósokat és szendvicskrémeket árulni. Ekkorra már a saját diétája miatt volt jó pár kikísérletezett és barátok által tesztelt receptje - így született meg a mai napig közönségkedvenc téli salsa is.

 

 

Az égiek is úgy akarták, hogy ez összejöjjön, mert csodával határos módon minden összeállt 2 hét alatt. Kinga Anyukája megtalálta a tökéletes üveget, Samu, a grafikus barát elkészítette a logót és az arculatot, Máté - Kinga szerelme - profi fotósként jobbnál jobb képeket készített a tunkikról és mindenben támogatta az indulást, Kinga szüleinek a vendéglátóhelye pedig rendelkezett a gyártáshoz szükséges feltételekkel. Így kezdődött a tunki sztori, ami persze nem mindig tündérmese, tele van nehézségekkel is és mint minden kezdő vállalkozás, sok mélyponton is túl van már. Mindenesetre ez egy izgalmas kaland és még csak az út elején tartunk.

 

 

 

 

 

 

 

 
Az oldal tetejére