Salsa - egy szósz mind felett
A salsa szósz sztorija onnan indul, amikor az aztékok még nem spanyolul beszéltek, szóval nem ma kezdte. A nevét viszont a spanyol hódítóknak köszönheti, mely kifejezni, hogy mennyire alapfogása ez a mexikói, latin-amerikai konyhának: salsa (spanyol szó, jelentése szósz). Kicsit olyan mint a chai tea esete. A salsa szósz tehát szósz szósz, vagy inkább azt mondanám róla: a SZÓSZ.
Minden mexikóinak generációkra visszavezethető titkos családi receptje van, amit az abuelitája az ő abuelitájától tanult. Több fajtája is létezik, a verde (mely zöld színű) és a roja (piros). De pár dolog mindegyik családi receptben közös:
1.) Nincs bennük adalékanyag, tartósítószer, ízfokozó
2.) Minden család esküszik rá, hogy az Ő salsájuk a legfinomabb.
Szép tradíciók ezek, miért térnénk el tőlük? A mi salsánkban sincs semmilyen nem odavaló anyag, hozzáadott cukor, olaj, tartósítószer, és természetesen a miénk a legfinomabb mind közül! ;)
Ha nem hiszed, gyere, és kóstold meg!
Paraméterek
Nettó tömeg | 200 g |
Összetevők | paradicsom pasta, vöröshagyma, szárított paradicsom, spenót, fokhagyma, kaliforniai paprika, ecet, füstölt paprika, datolya, chili |
Átlagos tápérték | energia 384 kJ / 91 kcal fehérje 3,9 szénhidrát 16,9 cukrok 15,1 zsírok 6,4 telített zsírok <1 só 3,9 |
Tárolás | A termék egy évig száraz, hűvös helyen (20 c) minőségét megőrzi, felbontás után hűtőben tárolandó (6 c) és egy héten belül ajánlott elfogyasztani. |
Allergén információk | |
Forgalmazza | Vegán Mókus Kft. - tunki tunki |
Származási hely | Magyarország |