Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.750 Ft (1.378 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Az indiai - enyhén csípős

Lassú tűzön főzőtt, illatos, indiai vöröslencsekrém, sárgarépával, gyömbérrel és naranccsal és egy csipetnyi chilivel megbolondítva.

Elérhetőség: Raktáron
csípős változat
enyhén csípős - chilivel
1.750 Ft (1.378 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Illatos indiai vöröslencse krém, sárgarépával, gyömbérrel, naranccsal és egy csipetnyi chilivel megbolondítva.

Nettó tömeg: 200 g

Összetevők:
Sárgarépa, vöröslencse, vöröshagyma, alma, fokhagyma, gyömbér, narancslé, fűszerek, só, chili

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó (20 °C), egy évig eláll, felbontás után hűtőben tárolandó és 5-7 napig fogyasztható.

Forgalmazza: Vegán Mókus Kft. - tunki-tunki

Származási hely: Magyarország

Tápérték 100 g-ra vonatkoztatva
Energia 89kcal, 374 kJ
Fehérje 5,1 g
Szénhidrát 15g
amelyből cukrok 1,9 g
Zsírok < 1 g
amelyből telített zsírsavak < 1 g
1,48 g
Nettó tömeg 200 g
Összetevők Sárgarépa, vöröslencse, vöröshagyma, alma, fokhagyma, gyömbér, narancslé, fűszerek, só, chili
Tárolás Száraz, hűvös helyen tárolandó (20 °C), egy évig eláll, felbontás után hűtőben tárolandó és 5-7 napig fogyasztható.
Forgalmazza Vegán Mókus Kft. - tunki-tunki

Indiából szeretettel

Lehetek teljesen őszinte? Nem sokat tudok Indiáról, soha nem voltunk még ott, de rajta van a listánkon. Leírom hát, hogy mik jutnak elsőre eszembe: Taj Mahal, fűszeres kaják, gyomorfájás, vonatok tetején utazó emberek, Gettómilliomos, utcán kószáló tehenek, Raju, az elefánt, akit szabadulása óta támogatunk.  

Mi az, amit egy mindentől mentes, ízletes tunki elkészítéséhez használni lehet ezek közül? Háááát, a sok fűszert mindenképp. 

Tudnod kell, hogy az indiai tulki egy lassú tűzön főzött vöröslencse dahl, amihez használunk répát, narancsot, almát, fokhagymát, gyömbért… Meg annyi fűszert, mint szerintem az összes többi tulkihoz együtt. Akkor lesz igazán szembetűnő számomra, hogy milyen fűszeres is az indiai, amikor kimérve látom a garam massalát, a curryt meg a fahéjat egy-egy főzés alkalmával. Elképesztő. A nap végén hazaérve még a bőrünkbe is beissza magát a fűszerek illata. De ez kell ahhoz, hogy azok az emberek is elismerően csettintsenek egy kóstolás után, akik jártak már Indiában. 

Szóval amikor felnyitsz egy üveg indiai tunkit, számíts a rengeteg fűszerre, és az igazán autentikus indiai ízvilága. Ha azt szereted, akkor ez a tunki nem fog csalódást okozni. 

Az oldal tetejére