A mexikói kapcsolat
Viva la Mexico! Tudtad, hogy a spanyolban az “x”-et “h”-nak ejtik? Texas náluk “Tehás”, Mexikó, pedig “Mehikó”. Így, ha legközelebb találkozunk, kérd bátran félig magyaros spanyolsággal mehikói tunkinkat! Ígérjük Neked, hogy a nevénél az íze még autentikusabb lesz. Egy mexikói mártogatósnál nem olyan nagy titok amúgy, hogy “ki a gyilkos”? ;) Bab, kukorica, aszalt paradicsom, lime, kis friss koriander… gyakorlatilag egy üvegbe zárt, minden tartósítószert, és mesterséges ízfokozót , színezéket nélkülöző ínycsiklandó chili sin carne, ahogy Juanita abuelám mindig csinálta nekem gyerekkoromban. Tudta, hogy nem szeretem a nagyon csípőset, így még a chilit is kihagyta belőle. :) Na jó, igazából egyik nagymamánk sem mexikói, de ha azok lennének, tuti ilyen lenne a chili sin carne-juk. És közben felnőttünk, szóval már kérhetjük mexikói húsmentes “ragunkat” tényleg jól pikánsra összechilizve, hogy aztán nachosra púpozva, vagy melegszendvicsként kenyérre kenve robbanjon az ízbomba a szánkban.
¡Que aproveche amigo!
Paraméterek
Nettó tömeg | 200 g |
Összetevők | vörösbab, kukorica, vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma, mustár, aszalt paradicsom, mazsola, lime, koriander, só, bors, chili, fűszerek. |
Átlagos tápérték | Energia:158 kcal, 658 kJ Fehérje:9,3 g Szénhidrát:28 g amelyből cukrok:6,6 g Zsírok:< 1 g amelyből telített zsírsavak:< 1 g Só:1,2 g. |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó (20 c), egy évig eláll, felbontás után hűtőben tárolandó és 5-7 napig fogyasztható. |
Allergén | mustár |
Forgalmazza | Vegán Mókus Kft. - tunki tunki |
Származási hely | Magyarország |